Naturliga, ekologiska hudvårdsprodukter

Inne i salongsbutiken har vi naturliga ekologiska produkter för ansikte och kropp som stärker och hjälper till att bevara hudens naturliga balans.

Huden är kroppens största organ. Den lever och precis som alla andra organ i din kropp är den beroende av att du tar hand om den. Dess funktion är att skydda din kropp mot yttre påverkan. Forskning visar att mer än hälften av det vi smörjer oss med går in i kroppen där den gör skada.

Produkter med syntetiska kemikalier är allergiframkallande, cancerogena och hormonrubbande. Det vill du knappast utsätta din kropp för.

Ekologisk hudvård är fri från syntetiska kemikalier och alla ingredienser för tillverkning av dessa kommer från ekologiska odlingar utan kemisk gödningsmedel eller bekämpningsmedel. Innehåller produkten ifråga sådana kemikalier, är det INTE ekologiska.

Genom att välja ekologisk, naturlig och allt igenom organisk hudvård minimerar du farliga risker som påverkar din hud och kropp, vilket betyder att du väljer bort konventionella produkter och vårdar din hud med organiska , ekologiska hudvårdsprodukter från naturen.

Naturen är vår inspiration i valet av produkter. Vårt motto är att få det bästa för huden, med minimal påverkan på miljö. Genom att välja ekologiska hudvårdsprodukter bidrar du till att skydda vår miljö för oss och kommande generationer.

Ibland räcker det inte till att bara smörja sin hud med bra produkter. Våra genetiska förutsättningar, yttremiljö, livsstil, stress mm. gör att vi mår inte bra och detta påverkar och syns i vårt hud. I hudvården måste man titta på helheten för att få bästa resultat och få bort det som orsakar hudproblem. Bra kost, motion och bra hudvårdsprodukter hjälper till att återställa din hälsa och få bukt med hudproblem, därför här i butiken har vi vital produkter som verkligen fungerar och hjälper till att återfå inre kroppsbalans ,vilket kommer att återspeglas i di hud.

Esse

Esse startade i Sverige 2013 och har sedan dess fått flera utmärkelser för b.la. bästa hudvård, bästa hudvårdsprodukter och bästa ekologiska hudvård.

Esse Probiotic Skincare är ett sydafrikanskt märke som är först i världen med att lyckas tillsätta Levande Probiotika (goda bakterier) i hudvård. Genom att använda denna nya teknik så kan domi skapa resultat som är högre än vad som någonsin tidigare har kunnat uppnås. Detta både på kort och på lång sikt

Den senaste forskningen inom hudvård har visat att vi som människor enbart består av 46% mänskliga celler. Däremot består vi av 54% mikrober (bakterier, svampar etc.). Det har även visat sig att det absolut viktigaste för vår hudhälsa inte är hudcellerna (som vi tidigare har trott). Det viktigaste är istället de bakterier som lever på och i vår hud.

Hudvård i framtiden måste därför fortsätta att arbeta med hudcellerna men samtidigt även gynna hudens goda bakterier.

Esse kombinerar Probiotika (goda bakterier) och Prebiotika (mat för hudens goda bakterier) tillsammans med några av världens mest effektiva växtextrakt. På så vis skapar de mycket höga resultat på såväl åldrad hud som problemhud.

Esse Probiotic Skincare är certifierat ekologiska av Ecocert, veganmärkta av Vegan Society, rättvisemärkta av Phytotrade Africa och ackrediterade av djurrättsorganisationen PETA.

Deras mål är att du som kund ska vara vacker och frisk – både på kort sikt men även i framtiden!

 

esso-organic-skincare-products

LE NA Losciale

Ordet ekologi betyder samspel och detta samspel sker i och mellan naturen, djuren och människan. När man har ett samspel med det goda och vackra i växtriket berikar det inte bara oss människor och vårt välmående, utan även djur och växter.
Att använda sig av härliga råvaror så som aprikoskärnolja, nyponfröolja, leror, lavendelblommor, äkta jasminolja, olivsmör, cypresshydrolat ger så mycket mer. Till dig, till alla!

LENA

Det var Lenas beskrivning av ekologisk hudvård

Ekologisk hudvård och hudvårdsprodukter handlar om så mycket mer än bara märken och varumärken.

Det handlar om kunskap och respekt för natur, djur och människor. Det handlar om livsstil och visdom. Detta och mycket mer vill jag lära er om.

Facial treatment

Sophia's Eco Beauty

Salong
Måndag- Fredag 11:00 – 18:00
Lördag – Endast bokade tider

Butik
Måndg – Fredag – 12:00 – 17:00
Lördag – Endast bokade kunder

Telefon: 0707674467
E-mail: zofia@sophiasecobeauty.se

Sophia's Eco Beauty
Karl Johans gatan 78
Majorna
414 55 Göteborg

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

För erbjudanden, nyheter, tävlingar, inspiration & mycket mer.

Följ oss på instagram